Muffiny jajeczne na słodko

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jaja - 2 szt.
Proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
Mleko - 1/3 szkl.
Sól - szczypta
Cukier waniliowy - 1/3 łyżeczki
Owoce - kilka sztuk
Dżem - kilka łyżeczek smak - według upodobań
Olej - odrobina
Masło - do wysmarowania foremek chyba że silikonowe to nie ma potrzeby

Muffiny jajeczne na słodko

Wyśmienite z dżemem z domowej spiżarni.

  • 10 min.
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Słodko-owocowy sposób na oryginalne śniadanie. Danie przygotowuje się bardzo szybko. Robię je często w sezonie, kiedy są świeże owoce. W zimie wykorzystuję mrożone.

Kroki

1
Gotowe

Mieszamy jajka, proszek do pieczenia, mleko, szczyptę soli, odrobinę oleju, cukier waniliowy. Do 4 foremek silikonowych na babeczki wrzucamy kilka owoców, zalewamy masą z jajek i pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Podajemy z ulubionym dżemem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Mufina jajeczna na słono
poprzedni
Muffiny z jajek na słono
Kartoflanka z imbirem i chili
następny
Kartoflanka z chili i imbirem