Muffiny z jajek na słono

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Pieczarki - 4 szt.
Cebula czerwona - 1/2 szt.
Jaja - 4 szt.
Kiełbasa - kawałek może być też szynka
Proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
Ser żółty - kawałek
Mleko - 1/2 szkl.
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Olej - do podsmażenia
Masło - do formy

Muffiny z jajek na słono

Oryginalne i efektowne śniadanie.

  • 10 min.
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Ciekawy i przepyszny sposób na niedzielne śniadanie. U mnie zawsze królują jajka sadzone, na miękko, jajecznica. Któregoś ranka pomyślałam – dlaczego by nie spróbować czegoś niestandardowego. Warto było, bo danie jest wspaniałe.

Kroki

1
Gotowe

Pieczarki, cebulę, kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni - doprawiamy do smaku. Przekładamy do 2 foremek do zapiekania wysmarowanych masłem.

2
Gotowe

Na farsz ucieramy ser żółty. W osobnej miseczce mieszamy jajka, proszek do pieczenia, mleko, sól, pieprz i odrobinę oleju. Zalewamy pieczarki, kiełbasę i cebulę w foremkach masą z jajek i pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Podajemy z podsmażonym na patelni chlebkiem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej
poprzedni
Kokosowe kulki z kaszy jaglanej
Mufiny jajeczne na slodko
następny
Muffiny jajeczne na słodko