Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kleik ryżowy - 1 opakowanie
Cukier - 3/4 szkl.
Jajka - 3 szt.
Margaryna - 250 g
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Wiórki kokosowe - 3-5 łyżek
Dżem - do dekoracji

Ciasteczka ryżowe

  • 20 min.
  • Łatwy

O przepisie

Kroki

1
Gotowe

Do miski wsypujemy kleik ryżowy, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, wybijamy 3 żółtka. Z białek ubijamy pianę. Całość mieszamy, dodajemy wiórki kokosowe. Ręką formujemy kulki, robimy dziurkę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach – aż będą lekko rumiane. Po upieczeniu do części ciastek można włożyć trochę dżemu.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

poprzedni
Faszerowane jajka i chleb owsiany
Lasagne z mięsem mielonym
następny
Lasagne z mięsem mielonym