Owocowo-serowa kostka rubika

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Arbuz - 12 kostek
Kiwi - 9 kostek
Ser feta - lub mozzarella - 6 kostek

Owocowo-serowa kostka rubika

Jadalna kostka rubika - ale przed jedzeniem też trzeba się trochę namęczyć z układaniem :)

  • do 30 min.
  • Łatwy

O przepisie

Zdjęcie “jadalnej” kostki rubika znalazłam w internecie. Tak mnie urzekło, że musiałam ją zrobić. Nie było to wcale takie proste, bo wycięcie równych kwadratów wymaga niezwyklej precyzji, ale efekt robi wrażenie. Takie podanie owoców i sera na imprezie z pewnością zachwyci naszych gości :)

Kroki

1
Gotowe

Kostki mogą być dowolnych wymiarów - ważne by były w miarę równe.

Spodnia warstwa. Rząd 1 - arbuz, kiwi, arbuz. Rząd 2 - Ser, arbuz, ser. Rząd 3 - aruz, kiwi, arbuz.
Środkowa warstwa. Rząd 1 - Kiwi, ser, kiwi. Rząd 2 - arbuz, kiwi, arbuz. Rząd 3 - kiwi, ser, kiwi.
Górna warstwa. Rząd 1 - arbuz, kiwi, arbuz. Rząd 2 - ser, arbuz, ser. Rząd 3 - arbuz, kiwi, arbuz.

Ozdabiamy dowolnie - podajemy, czekamy na zachwyt gości i .... zajadamy :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Ciasto z porzeczkami
poprzedni
Ciasto z porzeczkami
Razowo-pszenna pita ziołowa
następny
Razowo-pszenna pita ziołowo-paprykowa