Owsiano-żytnie babeczki z rodzynkami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka żytnia pełnoziarnista - 100g
Mąka pszenna - 150g
Płatki owsiane - 50g
Cukier trzcinowy - 60g
Cynamon - 0,5 łyżeczki
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Sól - szczypta
Mleko roślinne lub krowie - 2/3 szkl
Jajka - 2szt
Olej - 1/3 szkl
Rodzynki - 120g

Owsiano-żytnie babeczki z rodzynkami

Babeczki bez wyrzutów :)

  • 10min + czas pieczenia
  • Porcje 15
  • Łatwy

O przepisie

Babeczki, które możemy zjeść na śniadanie, dać dziecku do szkoły, a nawet wziąć do pracy i nie mieć wyrzutów że zjedliśmy więcej niż jedną porcję :)

Kroki

1
Gotowe

Obie maki, płatki owsiane, cukier, cynamon, sól, proszek do pieczenia mieszamy razem w misce. Jajka, mleko i olej miksujemy do połączenia składników. Mokre składniki dodajemy do suchych, wsypujemy rodzynki i całość dokładnie mieszamy drewniana łyżką. Pieczemy 20-25min w 180st.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Murzynek z bitą śmietaną
poprzedni
Murzynek z bitą śmietaną
img_8987
następny
Sałatka z tofu