Pancakesy

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka pszenna - 250g
Maślanka - 250g
Jajka - 2szt
Cukier puder - 50g
Masło - 50g
Soda - 1łyżeczka

Pancakesy

Puszyste pancakesy

  • 10min
  • Porcje 15
  • Łatwy

O przepisie

Przepis znaleziony kiedyś na internecie ale sprawdza się do dzisiaj. U nas zajadają się duzi i mali. Możemy podać z owocami, jogurtem, powidłami albo zjeść same.

Kroki

1
Gotowe

Masło dostaliśmy. Mąkę, cukier puder i sodę mieszamy razem dodajemy maślankę, jajka i masło. Całość miksujemy a następnie smażymy z obu stron około 2minuty.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Skrzydełka na ryżu
poprzedni
Skrzydełka na ryżu
Rożki z marmoladą
następny
Rożki z marmoladą