Pasta dyniowa

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Pieczona dynia - 500g
Pasta tahini - 1łyżeczka
Sól - do smaku
Pieprz kolorowy - do smaku

Pasta dyniowa

Pasta dyniowa i dodatek na stół

  • 5min
  • Łatwy

O przepisie

Czasami potrzebujemy jakiejś pasty która przyda się na stół do zagrywek typu warzywa. Idać dalej w sezonowość znalazłam przepis i postanowiłam skorzystać z niego. Pasta (hummus)  dyniowy jest idealny do warzyw na surowo i jako smarowidlo na pieczywo. Myślę że przy różnych okazjach można go wykorzystać

Kroki

1
Gotowe

Upieczoną dynie wymieszać z pasta tahini i doprawić solą i pieprzem.

Pasta tahini z przepisu:
http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/pasta-tahini/

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20171003_201036
poprzedni
Ciasto dyniowe
Zupa z grzybami i kaszą
następny
Zupa z grzybami i kaszą