Pasta jajeczna

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jaja ugotowane na twardo - 5 szt.
Cebula - 1 szt.
Serek topiony - 200 g
Ketchup - pikantny - 3 łyżki
Szczypiorek - 1 łyżka drobno pokrojonego
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Pasta jajeczna

Najlepiej smakuje, gdy jest lekko pikantna.

  • 10 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Bardzo smaczna, szybka i tania pasta do chleba, która króluje u mnie na stole od bardzo dawna. Do tego ciepły, domowy chlebek – i mamy pyszne śniadanko.

Kroki

1
Gotowe

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy ser topiony, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i szczypiorek, ketchup, sól i pieprz do smaku i całość mieszamy widelcem do połączenia wszystkich składników w gładką masę.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Ciasto kakaowe z powidłami
poprzedni
Ciasto kakaowe z powidłami
IMG_8886
następny
Oliwy smakowe