Pasta z jajek i rzodkiewki

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jaja - 5 szt.
Rzodkiewka - 1 pęczek
Szczypiorek - 3 łyżki
Majonez - 1-2 łyżki
Sól - zwykła lub ziołowa - do smaku
Pieprz - świeżo zmielony - do smaku

Pasta z jajek i rzodkiewki

Najlepszym dodatkiem będzie domowy chlebuś :)

  • 10 min.
  • Porcje 5
  • Łatwy

O przepisie

Pastę z jajek często jadłam w dzieciństwie. Teraz wariantów pasty jajecznej jest bardzo dużo. A że obecnie jest czas na pyszną rzodkiewkę i szczypiorek to połączyłam te kilka składników ze sobą. Do tego chrupiące pieczywo i mamy szybkie, apetyczne śniadanie lub kolację :)

Kroki

1
Gotowe

Jajka gotujemy na twardo, a następnie ścieramy na tarce o małych oczkach. Rzodkiewkę myjemy i też ścieramy na małych oczkach. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek, majonez (mniej lub więcej - zależy czy chcemy by nasza pasta była bardziej czy mniej zbita), sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i zajadamy :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

20170608_114458
poprzedni
Bananowo-mogdałowa kawa mrożona
Kurczak w porach
następny
Kurczak duszony w porach