Pasta kurkumowma

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kurkuma - 4 łyżki sproszkowana
Woda - 200ml

Pasta kurkumowma

Złota pasta

  • 10min
  • Łatwy

O przepisie

Kurkuma- swieża przypomina imbir jednak rzadko jest w tej postaci dostępna. Najszybciej kurkume znajdziemy w sklepie na półkach z przyprawami. Posiada ona silne właściwości przeciwzapalne, wspomaga prace wątroby i trzustki, oczyszcza krew. Zwalcza infekcje i wzmacnia nasza odporność. Wspomaga odchudzanie.

 

I wiele wiele zastosowań może znalesc na internecie

Ja dzisiaj robie pastę z kurkumy. Przepis znaleziony na stronie Agnieszki Maciąg

Kroki

1
Gotowe

Wodę doprowadzamy do wrzenia a następnie wsypujemy kurkume cały czas mieszając. Od momentu wrzenia gotujemy 8min. Uwaga żeby się nie przypaliła.
Przekładamy do szklanego słodka i przechowujemy w lodówce do 2-3 tygodni
Wykorzystujemy do dań lub napoi

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170415_202437
poprzedni
Majonez bez jajek
IMG-20170502-WA0004
następny
Sałatka z kaszą bulgur