Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Makrela wędzona - 1 szt.
Papryczka chili - 1 szt.
Suszone pomidory - 10 szt.
Koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
Czosnek - 1-2 ząbki
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Natka pietruszki - 1/2 pęczka

Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Fajne połączenie smaków.

  • 15 min.
  • Łatwy

O przepisie

Pasta z ryby wędzonej jest znana prawie każdemu. Do tego albo jajka albo biały ser. Ale czemu nie spróbować trochę innych dodatków, jakimi są suszone pomidory i świeża papryczka chili. To również dobra propozycja na mini kanapeczki na imprezę. Przepis zaczerpnięty z internetu.

Kroki

1
Gotowe

Makrelę obieramy ze skóry i ości - przekładamy do miski. Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki, natkę pietruszki, papryczkę chili i czosnek siekamy. Całość dokładnie blendujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy podać na chrupiącej bagietce i ozdobić natką pietruszki i ząbkami marynowanego czosnku.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

20161212_192609
poprzedni
Jajeczne babeczki z warzywami
pasta-z-czarnych-oliwek
następny
Pasta z czarnych oliwek