Pasta tahini

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Sezam - 1 szkl
Olej - 1 łyżka u mnie z pestek dyni

Pasta tahini

Tahini - 2 składniki, wiele zastosowań

  • 5 min
  • Łatwy

O przepisie

Szukając inspiracji w przepisach widziała bardzo z użyciem właśnie pasty tahini.

Można ją kupić w sklepie lub zrobić samemu z zaledwie 2 składników: sezam i olej.

 

Kroki

1
Gotowe

Sezam prażymy na suchej patelni uważając aby się nie przypaliła a następnie studzimy
Uprażony ostudzony sezam przekładamy do miski blendera i całość blendujemy koło 2 min a następnie dodajemy łyżkę oliwy i blendujemy do uzyskania gładkiej lekko płynnej pasty.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Jogurtowy torcik z malinami
poprzedni
Jogurtowy torcik z malinami
20170914_092606
następny
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów