Pasta twarogowa z wędzoną makrelą

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Twaróg - 250 g
Makrela wędzona - 1 szt. (ok. 300 g)
Cebula - 1 szt.
Śmietana 18% - 2-3 łyżki
Natka pietruszki - 2 łyżki posiekanej
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Pasta twarogowa z wędzoną makrelą

Zamiast białej cebuli możemy dać czerwoną.

  • 15 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Szybka i bardzo smaczna pasta do chleba. Oczywiście pod warunkiem, że lubimy wędzoną rybę :) A jak do tego jeszcze zaserwujemy domowej roboty chlebek…. Mniam..

Kroki

1
Gotowe

Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy ości, a mięso dzielimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Twaróg ucieramy ze śmietaną, dodajemy rybę, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

kakaowa-szarlotka-z-budyniem
poprzedni
Kakaowa szarlotka z budyniem
pierogi-ruskie-inaczej
następny
Pierogi ruskie inaczej