Pesto pietruszkowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Natka pietruszki - 2 duże
Czosnek - ząbek
Oliwa z wytłoczyn z oliwek - 4 łyżki
Sól morska - do smaku
Słonecznik - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze

Pesto pietruszkowe

Pesto "samo zdrowie"

  • 10 min
  • Porcje 0
  • Łatwy

O przepisie

To pesto warto zrobić ze względu na właściwości jakie posiada natka pietruszki. Pomaga w walce z żelazem, wzmacnia wzrok i cerę. Ma pozytywny wpływ na procesy trawieni, prace nerek oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Zawiera duza dawkę wit.C. To tylko kilka jej właściwości.

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy. Przekładamy do słoiczka i trzymamy w lodowce.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_8909
poprzedni
Sycąca zupa z soczewicą
IMG_8914
następny
Sałatka z kaszą jaglaną i burakiem