Pesto z rukoli i czosnku niedźwiedziego

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Rukola - 60g
Czosnek niedźwiedźi - 5 listków
Oliwa z oliwek - 10 łyżek
Słonecznik - 5 łyżek
Sól morska - szczypta
Pieprz - do smaku

Pesto z rukoli i czosnku niedźwiedziego

Szybkie i smaczne pesto z rukoli

  • 10 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Pesto hmmm.. ile osób tyle rodzajów pesto. Możemy wykorzystać je do dania z makaronem, sałatki z kaszą np.kuskus lub po prostu na kanapki. Ta wersja jest na bazie rukoli ale możecie zrobić również ze szpinaku, bazylii lub pomieszać składniki. Pesto może być i na ostro i na słono w zależności kto co lubi.

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i doprawiamy do smaku.
Przekładamy do słoiczka i odkładamy do lodówki lub od razu wykorzystujemy jako składnik posiłku.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Lasagne z mięsem mielonym
poprzedni
Lasagne z mięsem mielonym
IMG_7700
następny
Śniadaniowa jaglanka z serkiem wiejskim i owocami