Pesto z jarmużu

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jarmuż - 3 garście
Słonecznik - 3 łyżeczki
Czosnek - ząbek
Oliwa z wytłoczyn z oliwek - 6-10 łżek
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Pesto z jarmużu

Zielony słoiczek pełen witamin

  • 10 min
  • Porcje 10
  • Łatwy

O przepisie

U nas w lodówce zawsze jest jakiś rodzaj pesto. Zastępujemy je na kanałach zamiast masła lub jest idealne jako dodatek na szybki obiad.

Kroki

1
Gotowe

Jarmuż płuczemy obieramy z twardych łodyg i wrzucamy do kielich blendera. Dodajemy resztę składników. Oliwę dolewamy od najmniejszej ilości łyżek stopniowo zwiększając ilość. Wszystko dokładnie blendujemy, przekładamy do słoiczka i wkładamy do lodówki.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Dżem truskawkowy z imbirem
poprzedni
Dżem truskawkowy z imbirem
Twarogowe pączusie z jagodową śmietaną
następny
Twarogowe pączusie z jagodową śmietaną