Pieczone roladki z ciasta francuskiego

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ciasto francuskie - 1 szt.
Pesto - 2 łyżki
Salami - 150 g
Ser żółty - kilka plasterków
Czarne oliwki - kilka sztuk

Pieczone roladki z ciasta francuskiego

Pyszne, małe co nieco :)

  • 5 min.
  • Porcje 14
  • Łatwy

O przepisie

Potrawy z gotowego ciasta francuskiego są bardzo szybkie. Jeśli wpadną do nas nieoczekiwani goście – zawsze możemy ekspresowo wyczarować coś pysznego i pięknie wyglądającego.

Kroki

1
Gotowe

Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy pesto (użyłam z bazylii), na to układamy salami, po środku wykładamy oliwki, przykrywamy plastrami sera żółtego. Zwijamy w rulon i kroimy na kilku centymetrowe plasterki.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 200 stopniach.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Drożdżowe rogaliki z nutellą
poprzedni
Drożdżowe rogaliki z nutellą
Zapiekanka
następny
Zapiekanka z makaronu z kiełbasą i serem