Pierogi z kasza gryczaną i serem.

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Farsz
Kasza gryczana niepalona - 1 woreczek
Ser biały - 200g
Cebula biała - 1/4 lub 1/2 szt zależy od wielkości
Sól - do smaku
Pieprz ziarnisty - do smaku

Pierogi z kasza gryczaną i serem.

Kasza gryczana + twaróg = pierogi

  • do 30min + lepienie
  • Porcje 0
  • Łatwy

O przepisie

Kiedyś jadłam je na mieście i stwierdziłam, że warto je będzie zrobić w domu doprawiając po swojemu. I tak powstały pyszne, elastyczne i dla niektórych zaskakujące w smaku pierogi.

Ciasto zostało zrobione z tego przepisu: http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/ciasto-na-pierogi/

Kroki

1
Gotowe

Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu a następnie studzimy. W tym czasie możemy przygotować ciasto na pierogi wg. tego przepisu: http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/ciasto-na-pierogi/
Do ostudzonej kaszy dodajemy twaróg, przesmażoną, drobno posieka cebulkę oraz sol i pieprz do smaku Całość dokładnie mieszamy. Farsz na pierogi gotowy, teraz pora na ich lepienie.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

poprzedni
Ciasto na pierogi
kapusta-do-schabowego
następny
Kapusta do schabowego