Pilpety faszerowane mozarellą

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mięso mielone drobiowe -
Mozarella - 1 szt
Jajka - 1 szt
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Oregano - do smaku
Zupa pomidorowa - ile zostało
Mąka pszenna - do otoczenia

Pilpety faszerowane mozarellą

Faszerowane pulpety

  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Zostaje wam czasami z obiadu zupa pomidorowa i nie wiecie jak ja wykorzystać żeby znowu nie zjeść w postaci zupy?

Ja postanowiłam wykorzystać jako sos do pulpetów. Ale żeby nie było nudno pulpity postanowiłam zrobić pulpity faszerowane

Kroki

1
Gotowe

Mięso mielone przyprawiamy, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Mozarelle kroimy w kostkę. Nabieramy po trochu mięso rozklpujemy na dłoni, nakładamy mozarelle formujemy pulpeta i obtaczamy w mące
Tak postępujemy z mięsem do końca
Gotowe pulpity obsmażamy a następnie wlewamy pozostała zupę pomidorowa i chwile dusimy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170518_091812
poprzedni
Sałatka z jajkiem w koszulce
20170523_093227
następny
Chlebek pszenno-kukurydziany