Pizza z tortilli

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Tortilla - 6 placków u mnie mniejsze
Pomidory z puszki - krojone - 1/2 puszki
Mozzarella - 1 kulka (125g)
Ser żółty - 120-150 g
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Zioła prowansalskie - do smaku
Szynka parmeńska - 100 g

Pizza z tortilli

Pizza na szybko.

  • 10 min.
  • Porcje 3
  • Łatwy

O przepisie

Pizza w nieco innym wydaniu niż zwykle – nie na cieście drożdżowym a na tortilli. Zaletą jest to, że można ją zrobić bardzo szybko. I szybko znika z talerza bo jest naprawdę pyszna :) Składniki dodajemy takie jakie lubimy lub akurat mamy pod ręką. U mnie podstawa to ser żółty, mozzarella i sos pomidorowy.

Kroki

1
Gotowe

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy 3 placki tortilli, posypujemy połową żółtego sera i mozzarelli i przykrywamy drugim plackiem. Pokrojone w kostkę pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, a następnie rozsmarowujemy na plackach. Układamy szynkę parmeńską i posypujemy pozostałym serem żółtym i mozzarellą. Dodatki możemy dawać takie jak lubimy.

Pieczemy 15 minut.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

krem-z-ziemniakow-i-mascarpone
poprzedni
Zupa krem z ziemniaków i mascarpone
img_0590
następny
Jaglano-kakaowa dawka energii