Placki owsiane z bananem

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jajka - 1 szt.
Płatki owsiane górskie - 3 łyżki
Siemię lniane - 1 łyżka
Otręby pszenne - 1 łyżka
Banan - 1 szt.
Olej kokosowy - do smażenia jeśli nie mamy może być normalny

Placki owsiane z bananem

Słodkie, zdrowe i sycace śniadanie.

  • 10 min.
  • Porcje 1
  • Łatwy

O przepisie

Pomysł na zdrowe, pożywne i słodziutkie śniadanie, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Olej kokosowy, na którym smażymy placki, nadaje im wspaniale kokosowy aromat.

Kroki

1
Gotowe

Otręby, płatki owsiane i siemię lniane mielimy w maszynce do mielenia. Banan rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajkiem i zmielonymi ziarnami. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju kokosowego (jeśli nie mamy może być zwykły, ale nie nada on specjalnego aromatu naszym plackom. Możemy też smażyć je na suchej teflonowej patelni) i smażymy 3 placki na złoty kolor (tyle wychodzi z jednej porcji). Placki są delikatne więc musimy uważać przy przewracaniu ich na drugą stronę. Nie ma potrzeby ich dosładzać, ponieważ banan nadaje im wystarczającą słodycz. Smacznego :)

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

IMG_8339
poprzedni
Smoothie z jarmużem
Muffinki brzoskwiniowe
następny
Muffinki brzoskwiniowe