Placuszki bananowo-jaglane

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kasza jaglana - 10łyżek Ugotowane
Banan - 1 szt
Jajka - 1 szt
Mąka pszenna pełnoziarnista - 2-3 łyżki
Cynamon - 1/3luzeczki

Placuszki bananowo-jaglane

  • 10min
  • Porcje 12
  • Łatwy

O przepisie

Placuszki zostały wymyślone w bardzo szybki sposób: co zrobić dziecku na śniadanie i jakie składniki mam pod ręką.

Kroki

1
Gotowe

Banana blendujemy a następnie wszystko mieszamy w jednej misce. Smażymy placuszki na patelni delikatnie przesmarowanej olejem.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170319_085417
poprzedni
Ciasteczka jaglane
20170321_133443
następny
Zupa marchewkowo-pomidorowa