Placuszki jaglano-szpinakowe

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kasza jaglana - 1 szkl
Szpinak świeży - 1 opakowanie
Jajka - 3 szt
Mąka kukurydziana - 3 łyżki
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Gałka muszkatołowa - do smaku
Czosnek - 1 ząbek

Placuszki jaglano-szpinakowe

Jaglanka + szpinak = pyszne placki

  • do 30min
  • Porcje 14
  • Średni

O przepisie

Zainspirowana po drobnej  modyfikacji stworzyłam pyszne placuszki które można zjeść i na obiad i na kolacje. Podawać je można z dodatkami jakie tylko wymyślicie a nawet i można je zjeść same.

Kroki

1
Gotowe

Kaszę jaglaną gotujemy w 2 szklankach wody i odstawiamy do przestygnięcia. Czosnek drobno siekamy i przesmażamy na patelni, dodajemy posiekany szpinak i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Całość po przesmażeniu dodajemy do kaszy i mieszamy. Do wystudzonej masy dodajemy jajka i mąkę i całość dokładnie mieszamy. Smażymy na patelni i podajemy

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

sledzie-w-zalewie-korzennej
poprzedni
Śledzie w korzennej marynacie
received_1298966970176165
następny
Koktajl jaglano-daktylowy