Placuszki z kaszy mannej

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kasza manna - 1 szkl
Mleko - 1 szkl krowie lub roślinne
Banan - 2 szt
Jabłko - 1 szt
Jajka - 2 szt
Miód - 3 łyżki
Sól - szczypta

Placuszki z kaszy mannej

Kasza manna w pysznych plackach

  • 30min
  • Porcje 14
  • Łatwy

O przepisie

Przepis znalazłam w bardzo fajnej gazecie o kaszach. Dodałam jedne składnik więcej i według mnie nabrały one lepszego smaku.

Kroki

1
Gotowe

Kaszę manną zalewam mlekiem (u nas migdałowe ale może być również krowie) i odstawiam na 20 min do napęcznienia. Banany obieram i rozgniatam. Jabłka ścieram na grubych oczkach. Owoce dodaje do kaszy wraz z żółtkami i miodem i całość dokładnie mieszam. Białka ubijam na sztywno i dodaję do ciasta delikatnie mieszając. Placuszki smażymy na patelni delikatnie posmarowanej olejem. Podajemy z czym tylko mamy ochotę.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_8065
poprzedni
Sałatka z kaszą kuskus
IMG_8071
następny
Zielona zupa krem