Placuszki wytrawne na szybko

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Ugotowana kasza jaglana - 5 łyżek
Szpinak świeży - garść
Suszone pomidory - 4 szt
Jajka - 1 szt
Mąka - 3 łyżki
Sól morska - szczypta
Czosnek granulowany - 1/3 łyżeczki
Curry - 1/2 łyżeczki
Kurkuma - 1/3 łyżeczki

Placuszki wytrawne na szybko

Placuszki na szybko

  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Ostatnio jestem zmuszona do robienia na obiad wszystkiego co można jeść rękoma i czasamu musi to być jedzone w terenie lub w trakcie podróży w mieście. Zaczynam być w tym lepsza niż mi się wydawało.

 

Grunt to wyobraźnia połączenia  składników.

Kroki

1
Gotowe

Szpinak sparzyć gorącą wodą, posiekać. Suszone pomidory posiekać. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i smażyć na patelni.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20171114_134658
poprzedni
Kotleciki z komosą ryżową