Pulpety z warzywami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Filet z indyka - 670g
Marchew - 1 szt
Pietruszka - 1 szt
Natka pietruszki - 1pęczek
Czosnek - 1 ząbek
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Jajka - 1 szt

Pulpety z warzywami

Pulpeciki z przemyconymi warzywami

  • Porcje 17
  • Średni

O przepisie

Nie jedna z mam zastanawia się może zrobić dzieciakowi na obiad, zamrozić a następnie wyciągnąć i odgrzać. W tym przepisie warzywa są wymieszane z mięsem więc bardzo łatwo możemy je przemycić dla niejadków. Nie jedna mama chce mieć więcej czasu dla maluszka a jednocześnie podać mu coś zdrowego na obiad. Pulpeciki z tego przepisu możemy zamrozić a następnie wyciągnąć rano, przygotować jakieś dodatki i obiadek gotowy.

Kroki

1
Gotowe

Marchew i pietruszkę obieramy i drobno ścieramy. Matkę pietruszki obieramy z twardych łodyżek, drobno siekamy jej liście i czosnek. Mięso mielimy, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Zagotowujemy w garnku wodę, z mięsa robimy pulpety i wrzucamy je do wrzątku. Gotujemy około 20-30 min aż mięso będzie gotowe w środku. Wszystko odcedzamy i gdy wystygnie pakujemy do woreczków i mrozimy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_8770
poprzedni
Jagodzianki
Szybkie ciasto ze śliwkami
następny
Szybkościowe ciasto z owocami