Gulasz z indykiem i dynią

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Filet z indyka - 600g
Dynia - 200g
Cukinia - 200g
Cebula - 50g
Marchew - 100g
Seler - 120g
Seler naciowy - 100g
Czosnek - 2 ząbki
Koncentrat pomidorowy - 50g
Olej - 2 łyżki
Bulion drobiowy lub warzywny - 1 litr

Gulasz z indykiem i dynią

Rozgrzewające danie na chłodne dni

  • do 30min
  • Porcje 3
  • Średni

O przepisie

Coś pysznego na jesienny obiad z dodatkiem dyni na którą mamy teraz sezon.  Podać możemy z kaszą gryczaną, kaszą jęczmienna lub po prostu zjeść sam.

Kroki

1
Gotowe

W garnku rozgrzewamy olej. Cebulę i czosnek drobno siekamy i wrzucamy do garnka podsmażając aż delikatnie się zeszklą. Dodajemy pokrojone w kostkę marchew i seler, przesmażamy około 2 min i dorzucamy również pokrojone w kostkę: dynie, cukinie i seler naciowy. Całość przesmażamy 2 min. dodajemy koncentrat pomidorowy dokładnie mieszamy przez około 1 min a następnie wlewamy wywar i całość gotujemy aż warzywa będą miękkie. Fileta z indyka kroimy w kostkę (taka grubość jaką lubicie) przesmażamy na osobnej patelni. Kiedy warzywa i mięso będą już gotowe wszystko razem możemy wymieszać w jednym garnku. Jeśli mieliśmy mało doprawiony wywar na końcu możemy jeszcze doprawić danie według uznania.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

maslane-buleczki
poprzedni
Maślane bułeczki
kakaowe-muffiny-z-oreo
następny
Kakaowe muffiny z oreo