Roladki z kurczaka nadziewane serem ricotta

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Filet z kurczaka - 2 duże pojedyncze
Ser ricotta - 150 g
Natka pietruszki - pęczek
Boczek wędzony surowy - 150 g
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Olej - do smażenia

Roladki z kurczaka nadziewane serem ricotta

Rewelacyjny pomysł na szybki i efektowny obiad.

  • 25 min.
  • Porcje 4
  • Średni

O przepisie

Uwielbiam fileta z kurczaka, dlatego często szukam inspiracji na nowe dodatki. Ten przepis bardzo przypadł mi do gustu ponieważ łączy w sobie delikatny smak fileta i sera ze słonym, wędzonym boczkiem. Roladki podaję z ubitymi ziemniakami z masłem i koncentratem pomidorowym i moim ulubionym szpinakiem z mozzarellą.

Kroki

1
Gotowe

Każdego fileta z kurczaka kroimy na pół (będziemy mieć 4 kotlety). Każdy kotlet rozbijamy cienko (sprawę ułatwi nam przykrycie fileta folią spożywczą lub woreczkiem przed rozbijaniem). Każdego kotleta dobrze solimy i pieprzymy.

2
Gotowe

Filety smarujemy serkiem ricotta i posypujemy siekaną natką pietruszki. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę owijamy długimi plastrami wędzonego, surowego boczku.

3
Gotowe

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Ja podaję je z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem przecieru pomidorowego i masła, a także ze szpinakiem z mozzarellą.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Koktail z malinowo - maślankowy
poprzedni
Koktail malinowo-maślankowy
Placuszki serowe
następny
Placuszki serowe