Roladki z tortilli

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Tortilla - 1 opakowanie (4 szt.)
Serek czosnkowy - 1 opakowanie
Serek ziołowy - 1 opakowanie
Łosoś wędzony - 100 g
Salami - kilka plasterków
Szynka - kilka plasterków
Żółty ser - kilka plasterków
Rukola - garść
Ogórek zielony - 1/2
Marynowana papryka - kilka plasterków

Roladki z tortilli

Przekąska, która sprawdza się przy każdej okazji.

  • do 30 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Roladki robi się bardzo prosto i szybko. Faszerujemy je składnikami, które najbardziej lubimy. Jak zaskoczą nas goście nieoczekiwaną wizytą, my zaskoczymy ich efektownie wyglądającą i bardzo pyszną przekąską. Zobacz film – /http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/odcinek-11/

Kroki

1
Gotowe

Placek z tortilli smarujemy serkiem czosnkowym, posypujemy umytą rukolą, rozkładamy wędzonego łososia, rolujemy, owijamy folią aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki.

2
Gotowe

Placek z tortilli smarujemy serkiem ziołowym, posypujemy rukolą, rozkładamy szynkę, na nią ser żółty, marynowaną paprykę, rolujemy, owijamy folią aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki.

3
Gotowe

Placek z tortilli smarujemy serkiem ziołowym, posypujemy rukolą, rozkładamy salami, ogórka świeżego pokrojonego w słupki, rolujemy, owijamy folią aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki.

4
Gotowe

Po schłodzeniu nasze rolady z tortilli kroimy na małe kawałki i układamy na talerzu.

Tortille możemy smarować ulubionymi serkami i faszerować dowolnymi składnikami.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Ciasteczka ryżowe
poprzedni
Ciasteczka ryżowe
Sałatka z paluszków krabowych
następny
Sałatka z makaronu ryżowego