Rosołek z kaszą manna

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Bulion drobiowy lub warzywny - 250 ml
Kasza manna - 1,5 lyżki
Marchew - 0,5 szt. ugotowana
Pietruszka korzeń - 0,5 szt. ugotowana

Rosołek z kaszą manna

Lekkostrawna zupka dla maluszka

  • 5 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

O przepisie

Ten wpis jest dla mam które zaczynają wprowadzać pokarmy stałe swoim dzieciaczkom. Chociaż przy chorobach i dla diety lekkostrawnej ten przepis również się przyda.

Kroki

1
Gotowe

Bulion zagotowujemy, dodajemy kaszę manną i całość gotujemy cały czas mieszając około 4-5min. Nakładamy na talerz i dodajemy drobno pokrojone i ugotowane marchewkę oraz pietruszkę.

Jeśli wasze dzieci jedzą już mięso możemy również wkroić kawałek ugotowanego np. indyka.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Pasta z białego sera i zielonego groszku
poprzedni
Zielona pasta z sera i groszku
IMG_7657
następny
Chleb tostowy