Rożki z marmoladą

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mąka - 4 szkl.
Śmietana - 1 szkl.
Margaryna - 250 g
Cukier puder - 1 łyżka
Drożdże - 2 dkg
Cukier waniliowy - 1 torebka
Marmolada - nadzienie
Do posypania
Cukier puder - 2-3 łyżki

Rożki z marmoladą

Tani pomysł na coś słodkiego.

  • 30 min.
  • Łatwy

O przepisie

Z rodzinnego przepiśnika Mamy :) Ciastka są bardzo proste i tanie. Do tego słodziutkie i pyszne.

Kroki

1
Gotowe

Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto. Następnie wałkujemy je i kroimy na kwadraty o boku 6-7 cm (mogą być mniejsze lub większe - w zależności jakie duże ciastka chcemy mieć). Każdy kwadrat kroimy w poprzek - będziemy mieć dwa trójkąty, na każdy kładziemy trochę marmolady. Zakładamy na siebie dłuższe boki tworząc rożek. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 13 min. w 210 stopniach (mają być leciutko zabrązowione). Upieczone i wystudzone posypujemy cukrem pudrem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

IMG_8191
poprzedni
Pancakesy
Brokułowa z kiełkami
następny
Brokułowa z kiełkami