Ryba w cieście

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Filet z ryby - 300-400 g
Mąka - 40 g
Sos sojowy - 10 ml
Jajka - 2 szt.
Cytryna - 1 szt.
Sezam - 5 g
Sól - do smaku
Imbir w proszku - do smaku
Gałka muszkatołowa - do smaku
Papryka ostra mielona - do smaku
Olej - do smażenia

Ryba w cieście

Najbardziej lubię ją z surówką z kiszonej kapusty

  • 10 min.
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Filety z ryby możemy usmażyć w cieście z dodatkiem imbiru, sosu sojowego i sezamu. Jest bardzo delikatna i smaczna.

Kroki

1
Gotowe

Fileta z ryby myjemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy na mniejsze lub większe kawałki (jakie wolimy). Jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę, przyprawy, sos sojowy i sezam. Kawałki ryby obtaczamy w cieście i smażymy na głębokim oleju. Osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ryżem i surówką z kiszonej kapusty (http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/surowka-kiszonej-kapusty/ ).

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Szybkie ciasto z kisielem i banami
poprzedni
Ciasto z kisielem i bananami
20170328_182211
następny
Gofry