Sałata z serkiem camembert, orzechami i gruszką

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Mix sałat - 120 g
Gruszka - 1 szt.
Ser camembert - z ziołami - 1 szt.
Orzechy - włoskie - kilka sztuk
Olej sezamowy - 2 łyżki
Ocet balsamiczny - kilka kropel
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Sałata z serkiem camembert, orzechami i gruszką

Bardzo szybka, chrupiąca i zdrowa sałatka

  • 10 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Sałatka, która może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do dania mięsnego. Bardzo ciekawe, przepyszne połączenie smaków.

Kroki

1
Gotowe

Do miski wrzucamy umyty mix sałat, dodajemy pokrojony na kawałki ser camembert, obraną i pokrojoną gruszkę (kroję na cztery części, a później każdą część na cienkie plasterki), posiekane orzechy. Całość zalewamy olejem sezamowym połączonym z octem balsamicznym, solą i pieprzem i mieszamy.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Jajka w sosie tatarskim
poprzedni
Jajka w sosie tatarskim
Gulasz wołowy zapiekany z serem
następny
Zapiekany gulasz wołowy