Sałatka jajeczno-pieczarkowa

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jaja - 5 szt. ugotowane na twardo
Pieczarki - 6 szt. (duże) ugotowane
Cebula - 1 szt. (średnia)
Ogórki kiszone - 3-4 szt.
Marynowana papryka - pół słoiczka
Majonez - 3-4 łyżki
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Sałatka jajeczno-pieczarkowa

Wyśmienita do chrupiącego chleba z masłem lub kanapki z wędliną.

  • 30 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

To bardzo prosta sałatka, która powstała gdy miałam ochotę na jakąś sałatkę z majonezem, ale nie do końca wiedziałam jaką. Połączyłam więc ze sobą składniki, które akurat miałam pod ręką. I tak zapoczątkowałam sałatkę, która często gości na moim stole – zarówno na co dzień, jak i od święta.

Kroki

1
Gotowe

Ugotowane pieczarki i jajka (na twardo) kroimy w kostkę. Cebulę, paprykę konserwową, ogórki kiszone również siekamy w kostkę. Dodajemy majonez, sól, pieprz do smaku i dokładnie mieszamy.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Zachód słońca
poprzedni
Zachód słońca
Ciasto cytrynowe
następny
Ciasto cytrynowe