Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Makaron - z pełnoziarnistej pszenicy durum - 100 g
Jaja ugotowane na twardo - 6 szt.
Cebula czerwona - 1 szt.
Ogórek kiszony - 3-4 szt.
Tuńczyk - w sosie własnym - 1 puszka
Majonez - 3 łyżki
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Szybka i prosta

  • 20 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Naszła mnie ochota na małe co nieco, ale sama nie wiedziałam co to ma być. Po przejrzeniu zawartości lodówki zrobiłam szybką sałatkę, która skutecznie zaspokoiła mój głód :)

Kroki

1
Gotowe

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i przelewamy zimną wodą. Cebulę i ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę, jajka w cienkie paski lub też w kostkę. Mieszamy makaron z cebulą, jajkami, ogórkiem kiszonym, dodajemy kawałki tuńczyka, majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Nalewka truskawkowa
poprzedni
Nalewka truskawkowa
Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką
następny
Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką