Sałatka z marynowanych pieczarek

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Jajka - 4 szt. ugotowane na twardo
Marynowane pieczarki - słoiczek
Marynowana papryka - czerwona - kilka kawałków
Ser żółty - 150 g
Majonez - 5 łyżek
Ketchup - 1 łyżka
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Sałatka z marynowanych pieczarek

Szybka i bardzo treściwa :)

  • 15 min.
  • Porcje 5
  • Łatwy

O przepisie

Ostatnio odnalazłam wśród ubiegłorocznych przetworów kilka słoiczków marynowanych pieczarek. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, a ponieważ zbliżał się czas śniadania powstała ta oto sałatka :)

Kroki

1
Gotowe

Marynowane pieczarki (miałam średniej wielkości słoiczek - ok. 20 szt. - ale dajcie tyle, by podeszło pod Wasz smak :) ) kroimy w cienkie plasterki, kawałki marynowanej papryki czerwonej i ugotowane na twardo jajka w paseczki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i ketchup - doprawiamy solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

IMG_8856
poprzedni
Focaccia
Gołabki bez zawijania
następny
Gołąbki bez zawijania