Sałatka z gotowanych buraków

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Burak czerwony gotowany - 500g
Cebula - 80 g
Jabłko - 150 g
Majonez - kilka łyżek
Ogórek konserwowy - 4 sztuki (średniej wielkości)
Pieprz - do smaku
Sól - do smaku

Sałatka z gotowanych buraków

Przepyszna w smaku, zachęcająca kolorystycznie

  • 15 min.
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Sałatka, która jest idealnym dodatkiem do wielu dań obiadowych. Smak świetnie komponuje się z kotletami, mięsami w sosie, rybą.

Kroki

1
Gotowe

Buraki gotujemy do miękkości (w skórce). Studzimy i obieramy ze skórki.

2
Gotowe

Buraki, cebulę, obrane jabłko, ogórka konserwowego kroimy w kostkę, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Filety rybne w zalewie
poprzedni
Filety rybne w zalewie octowej
Surówka z białej kapusty
następny
Surówka z białej kapusty