Sałatka z krewetkami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Krewetki - 200 g
Sałata lodowa - mała główka
Sos
Majonez - 3 duże łyzki
Ketchup - 3 łyżki
Jaja ugotowane na twardo - 1 szt.
Czarne oliwki - kilka sztuk
Ogórki konserwowe - 1 - 2 szt. (zależy od wielkości)

Sałatka z krewetkami

Do tego lampka białego, wytrawnego schłodzonego wina.

  • 15 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Szybka i delikatna w smaku sałatka. Doskonała na kolację.

Kroki

1
Gotowe

Sałatę lodową kroimy w drobne paseczki. Przyrządzamy krewetki. U mnie niestety nie ma świeżych, więc musiałam zadowolić się mrożonymi koktajlowymi. Krewetki rozmroziłam, a następnie gotowałam ok. 3 minut, odsączyłam z wody. Ostatni etap to sos. Majonez wymieszałam z ketchupem, dodałam pokrojone drobno czarne oliwki, ogórka konserwowego i starte na drobnych oczkach jajko ugotowane na twardo. W razie potrzeby można troszkę doprawić solą i pieprzem. Na talerz nakładamy sałatę, na to krewetki i polewamy naszym sosem. Smacznego!

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Pierniczki z ziemniakami
poprzedni
Pierniczki z ziemniakami
Burrito
następny
Burrito