Sałatka z makaronu ryżowego

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Makaron ryżowy - 1 opakowanie
Paluszki krabowe - 250 g
Koperek - 1 pęczek
Ogórek zielony - 1 szt.
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Sos
Majonez - Mały słoiczek
Jogurt naturalny - 1 kubek
Musztarda - 1 łyżka

Sałatka z makaronu ryżowego

Fantastyczne połączenie smaków.

  • 20 min.
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Sałatka, którą robię bardzo często na różne okazje. Makaron ryżowy i paluszki krabowe są produktami raczej bezsmakowymi, ale w połączeniu ze świeżym ogórkiem i aromatycznym koperkiem nabierają nowego wyrazu :) Film – http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/odcinek-11/

Kroki

1
Gotowe

Makron ryżowy namaczamy w gorącej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Odcedzamy, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Paluszki krabowe kroimy na małe kawałki. Wszystko mieszamy.

2
Gotowe

Łączymy składniki sosu majonezowego i mieszamy razem z sałatką. Doprawiamy solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Roladki z tortilli
poprzedni
Roladki z tortilli
Napój z melona i kaszy jaglanej
następny
Koktajl z owocami i kaszą jaglaną