Sałatka z tortellini

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Tortellini - z grzybami lub mięsem - 250 g
Jaja ugotowane na twardo - 3 szt.
Ogórek zielony - 1 szt.
Kabanos z chili - 100 g
Soczewica konserwowa - pół puszki
Majonez - 250 ml
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Sałatka z tortellini

Trochę inne wydanie tradycyjnego przepisu.

  • 20 min.
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Przepisów na sałatki z tortellini jest mnóstwo. Ja sama mam ich kilka. Ten przepis powstał, kiedy brakowało mi części produktów, które zwykle daję. Sałatka bardzo mi zasmakowała. Dzięki kabanosom z chili jest lekko pikantna w smaku.

Kroki

1
Gotowe

Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, a po ugotowaniu studzimy. Dodajemy do nich pokrojonego w kostkę zielonego ogórka, jajka, soczewicę i cieniutkie kabanosy z chili - też pokrojone na małe kawałki. Na końcu dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Lemoniada z rabarbaru i truskawek
poprzedni
Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Sałata ze schabem i truskawkami
następny
Mix sałat ze schabem i truskawkami