Sałatka z tuńczykiem

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kukurydza konserwowa - 1 puszka
Zielony groszek konserwowy - 1 puszka
Marynowany seler - 1 słoiczek
Tuńczyk - w oleju - 1 puszka
Jaja ugotowane na twardo - 2 szt.
Ser żółty - 200 g
Majonez - 3 łyżki
Śmietana 18% - 3 łyżki
Musztarda - 1 łyżeczka
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Sałatka z tuńczykiem

Szybka w przyrządzeniu

  • 15 min.
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Sałatka, której przygotowanie zajmuje nam tylko chwilę. Bardzo smaczna, doskonała zarówno na co dzień, jak i na imprezę :)

Kroki

1
Gotowe

Ser żółty i jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kostkę, dodajemy pozostałe składniki. Śmietanę, majonez i musztardę mieszamy ze sobą, a następnie łączymy z wszystkimi składnikami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

pieczone-pierogi-z-tunczykiem
poprzedni
Pieczone pierogi z tuńczykiem
grzane-wino-z-jablkami
następny
Grzane wino z jabłkami