Sałatka z tuńczykiem

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Sałata lodowa - 0,5 szt.
Tuńczyk - 1 puszka w kawałkach, w sosie własnym
Jajka - 2 szt.
Cebula czerwona - 0,5 szt.
Czerwona papryka - 0,5 szt.
Oliwki zielone - 8 szt.
Ogórek konserwowy - 2 szt.
Pomidorki koktajlowe - 8 szt.
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyk w roli głownej.

  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Sałatkę z tuńczykiem możemy przygotować bardzo szybko.  Danie jest smaczne, sycące i dodatki do niej możecie spokojnie modyfikować.

Kroki

1
Gotowe

Sałatę rwiemy na kawałki i rozkładamy na 2 talerze. Jajka gotujemy na twardo. Paprykę, oliwki i ogórek konserwowy kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w delikatne piórka, każdego pomidorka koktajlowego na 4 kawałki. Wszystkie pokrojone składniki układamy na sałacie a na górę kładziemy jajka przekrojone na 4 części i tuńczyk. Sos z tuńczyka w tym wypadku służy nam jako sos do sałatki.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

Zupa czosnkowa
poprzedni
Zupa- krem czosnkowa
IMG_7975
następny
Masło orzechowe