Serce z parówek

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Parówki - 2 szt.
Jaja - 2 szt.
Olej - do smażenia
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Serce z parówek

Dobry sposób na wyrażenie uczuć :)

  • 10 min.
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Parówki i jajka często królują na naszym stole. Połączenie tych dwóch produktów plus oryginalny sposób podania to nietuzinkowa propozycja na śniadanie.

Kroki

1
Gotowe

Parówki kroimy na pół, ale nie do samego końca. Ważne by części były równe, ponieważ w innym wypadku serce wyjdzie niekształtne. Wywijamy je na zewnątrz tak, by powstało serce. Spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, podsmażamy parówki z jednej strony. Przekładamy na drugą stronę a do środka wbijamy jajko, solimy i pieprzymy. Przykrywamy i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż nasze jajko będzie "ścięte". Wykładamy na talerz - możemy udekorować drugim sercem z ketchupu.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

oponki serowe
poprzedni
Oponki serowe
Pierożki sezamowe z paluszkami krabowymi i porem
następny
Pierożki sezamowe z paluszkami krabowymi i porem