Śniadaniowa jaglanka z serkiem wiejskim i owocami

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kasza jaglana - 0,5 szkl
Woda - 1 szkl
Serek wiejski - 1 opakowanie
Banan - 0,5 szt.
Granat - 0,5 szt.

Śniadaniowa jaglanka z serkiem wiejskim i owocami

Śniadanie musi być pożywne :)

  • 20 min.
  • Porcje 2
  • Łatwy

O przepisie

Nawet dzieciom nudzą się ciągle te same posiłki więc zawsze składnik główny może zostać ten sam a dodatki możemy zmienić. U nas to jest sprawdzone i ja dostarczam zdrowe produkty i dzieciak ma urozmaicenie.

Kroki

1
Gotowe

Wodę zagotowujemy. Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą, gorącą wodą i dodajemy do wrzątku. Całość gotujemy około 15 min. do momentu wchłonięcia przez kaszę całej wody. W tym czasie obieramy i drobno kroimy banana i wyciągamy pestki granatu. Kiedy kasza jest gotowa nakładamy do miseczek, dodajemy serek wiejski układamy owoce i podajemy.

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

IMG_7764
poprzedni
Pesto z rukoli i czosnku niedźwiedziego
IMG_7792
następny
Krem z czerwonej soczewicy