Sos śmietanowo-bazyliowy

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Bulion - 1 litr
Śmietana 30% - 400ml
Bazylia - garść
Mąka pszenna - 3 łyżki
Woda - odrobina

Sos śmietanowo-bazyliowy

Jeden sos do wielu mięs

  • Średni

O przepisie

Sos ten można robić szybko i pasuje do większości mięs dlatego u nas często gości na domowych imprezach

Kroki

1
Gotowe

Bulion zagotować dodać śmietanę i jeszcze raz zagotować.
Mąkę zalać odrobiną wody i dokładnie rozmieszać następnie dodać pomalutku zagotowanego sosu aby zachartowac a następnie dodać do sosu i ponownie zagotować dodając drobno posiekaną bazylie

Karolina

Moja przygoda w kuchni zaczęła się w domu z mamą a bardziej pomaganie jej przy gotowaniu a jeszcze lepiej było przy pieczeniu – można było oblizać miskę po zrobionym kremie.

20170622_215215
poprzedni
Babeczki “leśny mech”
20170625_203153
następny
Lemoniada ogorkowo-bazyliowa