Surówka z białej kapusty i zielonego ogórka

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Biała kapusta - 700 g
Ogórek zielony - długi - 1 szt. (ze skórką)
Oliwa z oliwek - 1 kieliszek
Koperek - 1 pęczek
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Czosnek - 2 ząbki

Surówka z białej kapusty i zielonego ogórka

Bardzo smaczna

  • 15 min.
  • Łatwy

O przepisie

Szybka i prosta surówka, która jest świetnym dodatkiem do drugiego dania.

Kroki

1
Gotowe

Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno szatkujemy. Dodajemy startego również na grubych oczkach zielonego ogórka - razem ze skórką, drobno posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dolewamy oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Papryka z ketchupem
poprzedni
Papryka z ketchupem
Napoleonka z kremem budyniowym i białą czekoladą
następny
Napoleonka z kremem budyniowym i polewą z białej czekolady