Surówka z białej kapusty

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Biała kapusta - mała główka
Cebula - 1 szt.
Kminek cały - 1 łyżka
Sól - 1 łyżka
Sok z cytryny - 1 łyżeczka
Majonez - kilka łyżek
Cukier - szczypta

Surówka z białej kapusty

Dla miłośników kminku :)

  • 15 min.
  • Porcje 8
  • Łatwy

O przepisie

Przepis pochodzi od mojej teściowej. Dodatek kminku sprawia, że smak jest jedyny w swoim rodzaju.

Kroki

1
Gotowe

Kapustę szatkujemy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli i 1 łyżki kminku. Odcedzamy i studzimy.

2
Gotowe

Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Doprawiamy sokiem z cytryny i szczyptą cukru, mieszamy z majonezem.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Surówka z buraków
poprzedni
Sałatka z gotowanych buraków
Surówka z kapusty kiszonej
następny
Surówka z kiszonej kapusty