Surówka z białej rzodkwi

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Biała rzodkiew - 400 g
Marchew - 1 szt. (średniej wielkości)
Szczypiorek - gruby - 2 łyżki posiekanego
Sok z cytryny - 1 łyżeczka
Majonez - 3 łyżki
Śmietana - 1-2 łyżki
Pieprz - do smaku
Sól - do smaku

Surówka z białej rzodkwi

Chrupiąca i pyszna :)

  • 15 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Bardzo szybka i bardzo prosta w wykonaniu surówka, która idealnie pasuje do dań mięsnych.

Kroki

1
Gotowe

Białą rzodkiew i marchew obieramy, a następnie ścieramy na grubej tarce. Dodajemy posiekany szczypiorek, sok z cytryny, majonez i śmietanę (możemy zrobić lżejszą wersję z jogurtem greckim) i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i serwujemy do obiadu.

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Żurek w chlebie
poprzedni
Żurek w domowym chlebku
Mini pączki z ricotty
następny
Mini pączki z ricottą