Surówka colesław

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Biała kapusta - 500 g
Marchew - 150 g
Cebula - 1 szt. (średnia)
Natka pietruszki - pęczek
Sos
Majonez - 3 łyżki
Jogurt grecki - 3 łyżki
Ocet winny - 1 łyżka
Cukier - 1/2 łyżeczki
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Surówka colesław

Bardzo smaczna :)

  • 15 min.
  • Porcje 4
  • Łatwy

O przepisie

Popularna i pyszna surówka, która pasuje do wszystkiego – do dań rybnych, mięsnych, przekąsek.

Kroki

1
Gotowe

Kapustę białą i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy. Składniki sosu dokładnie mieszamy i łączymy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

pyszny-chlebus-z-garnka
poprzedni
Pyszny chlebuś pieczony w garnku
proste-ciasto-drozdzowe-z-owocami
następny
Proste ciasto drożdżowe z owocami