Surówka z kiszonej kapusty

Poleć w mediach społecznościowych:

Albo po prostu skopiuj i udostępnij ten link

Składniki

Kapusta kiszona - 500 g
Cebula - 1 szt.
Marchew - 1 szt.
Olej - kilka łyżek
Cukier - szczypta
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku

Surówka z kiszonej kapusty

Świetnie pasuje do smażonej ryby.

  • 10 min.
  • Porcje 6
  • Łatwy

O przepisie

Robię ją od tak dawna, że nawet nie pamiętam od kogo dostałam przepis. Surówkę przygotowuje się bardzo szybko. Jest bardzo lubiana u mnie w domu :)

Kroki

1
Gotowe

Kapustę kiszoną kroimy na kawałki. Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oleju.

2
Gotowe

Wszystkie składniki łączymy, pamiętając by cebulę wlać do kapusty razem z olejem. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem (ja daję dość sporo pieprzu).

Agnes

Kuchnia to drugie miejsce, w którym spędzam najwięcej czasu i oddaję się swojej największej pasji – gotowaniu i pieczeniu.

Surówka z białej kapusty
poprzedni
Surówka z białej kapusty
Sałatka kalafiorowo ziemniaczana
następny
Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana